Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

5 Haziran 2009 Cuma

Coşkun Çelik'in kaleminden.

 


Bu kalp seni unutur mu Kayhan?

Ligin en şık gollerini o atardı ama 14 yıl önce aramızdan ayrıldı. Seni unutmadık Kayhan Kaynak...

Önce İrfan ardından Reşit ve sonra Kayhan... Kalp krizine yenik düştüler. Kayhan, 9 Ocak 1994'te ayrıldı aramızdan. 1985'te Fenerbahçe'ye transfer olmuştu Adanaspor'dan. Sonra Konya, Eskişehir, Aydın'da oynadı. Memleketine döndü Adana Demirspor forması giydi. 1994’teki devre arası kampında, bir idman sırasında yumdu hayata gözlerini.
Belki çoğu futbolcunun evinde vardır ama Kayhan'ın oğlu Erdoğan bir köşe yapmış babası için. Babasının oynadığı takımlara ait dönemlerden resimler koymuş o köşeye. Aldığı kupaları, tesbihleri dizmiş önüne de. Üst tarafa da giydiği son kramponları... Ölümünün ardından 14 yıl geçti ve bir kez daha anıyoruz Kayhan'ı. Evinin köşesindeki Bursa maçında attığı golün ardından çerçevelenmiş gazete küpüründe denildiği gibi: "Ligin en şık gollerini hep o atar
Adanaspor’un Lig Tarihinde;
En başarılı futbolcusu: Kayhan Kaynak
‘’Adana futbol tarihinin kilometre taşlarından. Futbolcu kardeşleri Reşit’in küçüğü, Orhan’ın ağabeyiydi. 5 Ocak Stadının çimleri onunkiler gibi depar görmedi. Turuncu-beyaz formayla attığı goller onu Fenerbahçe’ye taşıdı. Ama Kaynak ailesinin futbolculuk gibi ortak bir özelliği daha vardı: Kalp krizi. Karataş’ta sıcak bir yaz günü Adana Demirspor idmanında dünyadan göçüp gitti. Sürati ve tekniği ecele çalım atmaya yetmedi.
Bu kalp seni unutur mu Kayhan?
Ligin en şık gollerini o atardı ama 14 yıl önce aramızdan ayrıldı. Seni unutmadık Kayhan Kaynak...Önce İrfan ardından Reşit ve sonra Kayhan... Kalp krizine yenik düştüler. Kayhan, 9 Ocak 1994'te ayrıldı aramızdan. 1985'te Fenerbahçe'ye transfer olmuştu Adanaspor'dan. Sonra Konya, Eskişehir, Aydın'da oynadı. Memleketine döndü Adana Demirspor forması giydi. 1994’teki devre arası kampında, bir idman sırasında yumdu hayata gözlerini.Belki çoğu futbolcunun evinde vardır ama Kayhan'ın oğlu Erdoğan bir köşe yapmış babası için. Babasının oynadığı takımlara ait dönemlerden resimler koymuş o köşeye. Aldığı kupaları, tesbihleri dizmiş önüne de. Üst tarafa da giydiği son kramponları... Ölümünün ardından 14 yıl geçti ve bir kez daha anıyoruz Kayhan'ı. Evinin köşesindeki Bursa maçında attığı golün ardından çerçevelenmiş gazete küpüründe denildiği gibi: "Ligin en şık gollerini hep o atar..."
Kayhan’ın küçüğü Orhan şu an Eskişehirspor’da Rıza Çalımbay’ın yardımcılığını yapıyor. Oğlu Erdoğan ise Adana Demirspor’un teknik ekibinde analist olarak görev yapıyor.