Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

25 Eylül 2009 Cuma

Adanasporun 1993 94 Oyuncu kadrosu

1. ADNAN ÇAĞLAR
2. AZİZ GÜLEROĞLU
3. CENGİZ ARIK
4. İLKER DAŞBULAK
5. TANER GİZLENCİ
6. MUSTAFA GÖLPINAR
7. TALİP İKİKARDEŞLER
8. HİKMET ŞIKTAŞLILAR
9. AYKUT OKAN
10. CİHAT METİN
11. ZAFER GÜNER
Yedekler
12. ÜNSAL AKA
13. ABDÜLKERİM AFŞİN
14. FAİK DEMİRCAN
15. MURAT ATİK
254. KERİM VOLKAN KİLİMCİ
Goller
CİHAT METİN,12.dk(F)
HİKMET ŞIKTAŞLILAR,64.dk(F)
ZAFER GÜNER,67.dk(F)
Kartlar
ADNAN ÇAĞLAR 60.dk
CENGİZ ARIK 13.dk
AZİZ GÜLEROĞLU 35.dk
ZAFER GÜNER 45.dk
Oyundan Çıkanlar
MUSTAFA GÖLPINAR 62.dk
İLKER DAŞBULAK 81.dk
Oyuna Girenler
ÜNSAL AKA 62.dk
ABDÜLKERİM AFŞİN 81.dk

Adanaspor'un 1992 93 oyuncu kadrosu.

1. SÜLEYMAN GÜZEL
2. AZİZ GÜLEROĞLU
3. MURAT ATİK
4. BURHANETTİN TURGUT
5. TANER GİZLENCİ
6. GÜVEN SABAZ
7. İSMAİL ORGUN
8. ADNAN AVCU
9. CİHAT METİN
10. REŞAT YILMAZ
11. FAİK DEMİRCAN
Yedekler
12. CENGİZ ARIK
13. NAİL TOKER
14. AKİF GÜNGÖR
15. CENGİZ İĞNECİ
254. NADİR USTA
Kartlar
GÜVEN SABAZ 82.dk
NAİL TOKER 83.dk
AZİZ GÜLEROĞLU 21.dk
Oyundan Çıkanlar
MURAT ATİK 45.dk
FAİK DEMİRCAN 15.dk
Oyuna Girenler
CENGİZ İĞNECİ 45.dk
NAİL TOKER 15.dk

Adanaspor'un 1991 kadrosu.

2. EREN TALU
3. NADİR NACİ EYİNÇ
4. GÜVEN SABAZ
5. HASAN SÖNMEZ
6. MEHMET ŞENGÜLER
7. TEKİN İNCEBALDIR
8. BÜLENT OKYAZ
9. ORHAN KAPUCU
10. HAKAN AZMAN
11. ROSTİSLAV JERABEK
16. DARKO BELOYEVİÇ
Yedekler
12. BURHANETTİN TURGUT
13. ORHAN KAYNAK
14. REŞAT YILMAZ
15. AKİF GÜNGÖR
254. İSMAİL ÜNAL
Kartlar
ORHAN KAPUCU 88.dk
EREN TALU 19.dk
DARKO BELOYEVİÇ 20.dk
ROSTİSLAV JERABEK 16.dk
Oyundan Çıkanlar
HAKAN AZMAN 33.dk
ROSTİSLAV JERABEK 55.dk
Oyuna Girenler
REŞAT YILMAZ 33.dk
ORHAN KAYNAK 55.dk

1982 1983'ün maç hasılatları

 
Posted by Picasa

Adanaspor 1989 1990 kadrosu.

Adanaspor : Darko Beloyevic, Eren Talu, Eyüp Taş, Güven, Mehmet Şengüler, Bakir Şalak, Reşat (Dk. 68 Ercan Aslankeser), Sahid Klemente, Osman Özdemir, Sabotic, Naci (Dk. 80 Salih)

Adanaspor kiralık

• Borçları nedeniyle tüm gelirlerine haciz konulan Adanaspor A.Ş.'nin yönetimi, kulübü bir yıllığına kiralama kararı aldı. Başkan Çağdaş Ergin, lige devam edebilmeleri için SSK ve Maliye'ye sundukları ödeme planının yanında futbolcu alacakları ile birlikte 1.5 milyon YTL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bu parayı karşılamalarının mümkün olmadığını belirten Ergin, 'Bu nedenle kulübü, 1 yıllığına parayı verecek olan sponsor kuruluş veya işadamlarına kiralama kararı aldık' dedi.

Destek göremedik
• Kentin mülki amirlerinden ve işadamlarından kulübü yaşatmak için gerekli desteği göremediklerini ifade eden Ergin, şöyle konuştu: 'Yönetim olarak kulübün varlığını kendi imkanlarımızla sürdürmemiz mümkün değil. Biz de kulübü kiraya vermeyi kararlaştırdık. Sponsor kuruluşlardan veya işadamlarından destek göreceğimizi umuyorum. Kulübü kapatmaktan yana olmadığımız için bu yola başvurduk. Bundan başka şansımız da yoktu.''


Adanaspor kiralık

İkinci Lig B Kategorisi'ne düşen Turuncu - Beyazlı kulüp 1.5 milyon YTL karşılığında bir sezon için kiraya çıkarıldı

Mali kriz yüzünden zor günler geçiren ve borçları nedeniyle tüm gelirlerine haciz konulan Adanaspor A.Ş'nin yönetimi, ağır sorunları çözemeyince Turuncu - Beyazlı kulübü sponsor kuruluş veya işadamlarına bir yıllığına kiralama kararı aldı. İkinci Lig B Kategorisi'ne düşen Adanaspor'un Başkanı Çağdaş Ergin lige devam edebilmeleri için SSK ve Maliye'ye sundukları ödeme planının yanında futbolcu alacakları ile birlikte 1.5 milyon YTL'ye ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Bu parayı bulmalarının mümkün olmadığını belirten Başkan Ergin, "Yönetim kurulu olarak, kulübü, 1 yıllığına parayı verecek olan sponsor kuruluş veya işadamlarına kiralama kararı aldık. Kentin mülki amirleri ve işadamlarından kulübü yaşatmak için gerekli desteği bulamadık. Yönetim olarak kulübün varlığını kendi imkanlarımızla sürdürmemiz mümkün değil. Biz de Adanaspor'u kiraya vermeyi kararlaştırdık. Sponsor kuruluşların veya işadamlarından destek göreceğimizi umuyorum. Kulübü kapatmaktan yana olmadığımız için bu yola başvurduk. Bundan başka şansımız da yoktu" açıklamasını yaptı.
http://www.milliyet.com.tr/2005/06/18/spor/spo08.html

Adanaspor 1983 kadrosu.

Adanaspor : Malik, Nejat, K. Mustafa, Osman, Savaş (B. Mustafa), Özer Umdu (Nihat), Feyzullah Küçük, Bakir Şalak, Selahattin, Ahmet Kahraman, Kayhan Kaynak

halit kıvanç'ın 1983 basımlı "gool diye diye" kitabından;

 

halit kıvanç'ın 1983 basımlı "gool diye diye" kitabından;

bir türkiye ligi puan cetveli düşünün... ilk yarısı sonunda...16 takımlı lig'de her biri 15'er maç oynamış... ve cetvelde sıralanmışlar... ilk 4 takım: trabzonspor, gaziantepspor. rizespor, altay... ya istanbul'un anlı şanlı üç büyükleri nerede? sahi neredeler? en iyileri beşiktaş, bu sıralamada... beşinci basamakta... fenerbahçe taaa onuncu sıraya inmiş... galatasaray ondördüncülükte.... yani düşme hattının hemen yanında...

1980'deki maç yayınımda, böylesi korkulu durumdaki galatasaray'ın istanbul'da adanasporla maçını anlatırken, "galatasaray puan cetvelinde adına yaraşır bir yere yükselme azminde" diyordum. ama sarı-kırmızılı takım hiç de beni doğrulayacak gibi oynamıyor ve gol kaçırma yarışını sürdürüyordu. acemi bir spiker galatasaray'ın her atağında "gol" diye bağırırdı. fakat kaleye kadar sokulup sonra golü yok ediyorlardı. bu arada kaptan fatih penaltıyı bile dışarı atmıştı. sonuçta biraz serinkanlı oynayan adanaspor, tek puan amacıyla geldiği istanbul deplasmanından iki puanla gidiverdi. adanaspor, akıllı oyunuyla, ahmet ve gani'nin golleriyle galatasaray'ı 2-1 yenmişti.
(Lars Fredrik Risp,
Posted by Picasa

Galatasaray 0 0 Adanaspor.

 

dünkü maı seyredemeyen galatasaraylılara hemen söyleyelim: "galatasaray kendi sahasında oynadığı bu maçta, adanspor'a puan kaptırmadı, tek puanı şansı ile kazandı..."
(Umut Besler,
Posted by Picasa