Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

1 Eylül 2009 Salı

Denizlispor ağlıyor Adanaspor gülüyor.

İkinci Lig Yükselme Grubu'nda son haftaya Erzurumspor'un ardından ikinci sırada giren Denizlispor, Zeytinburnuspor'u deplasmanda 4-3 yenmesine rağmen iki gol averajıyla Birinci Lig'e yükselme şansını Adanaspor'a kaptırdı.
4. dakikada sağdan ceza alanına giren Ali Balkaya sert vurdu, defanstan dönen topu aynı futbolcu bir kez daha şutladı ve bu kez ağları havalandırdı: 1-0.
15. dakikada Denizli eşitliği sağladı. Sağdan Milivoyev'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içine doldurulan topa Ümit yükseldi ve kafayı vurdu: 1-1.
Denizli 23. dakikada öne geçti. Cem'in kafa ile çıkardığı topu takip eden B.Hasan, düzgün bir vuruşla kaleci Muharrem'i avladı: 1-2.
37. dakikada Z.Burnu skoru eşitledi. Sol taraftan Cengiz yaptığı ortada Ali Balkaya kafayla vurdu: 2-2. 44. dakikada Serdar'ın ceza alanı düşürülmesi ile Z.Burnu penaltı kazandı. Cengiz bu atıştan faydalanamadı. İlk yarı 2-2 sona erdi,
67. dakikada gelişen Denizlispor atağında karambolde topla buluşan B.Hasan takımını 3-2 geçirdi.
77. dakikada B.Hasan altı pas içinde buluştuğu topu sol taraftan ağlara gönderdi: 4-2. 86. dakikada Mustafa kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda plaseledi ve maçın skorunu belirledi: 4-3.
STAT: Z.Burnu
HAKEMLER: Bülent Uzun (***), Hakan Özkan (***), Ömer Soysal (***)
ZEYTİNBURNU: Muharrem (**) - Gürses (**) (Dk.76 Fikret *), Kenan (**), Ahmet (**), Mehmet (*) (Dk.26 Metin **), Serdar (**) (Dk.57 B.Bülent *), Ali Balkaya (***), Gökhan (**), Ali Çakır (**), Mustafa (**), Cengiz (***)
DENİZLİSPOR: Aydın (**)- Ümit (**), Erman (**), Ali Yalçın (**) (Dk.54 Tacettin *), Yuri (**), Cem (**) (Dk.46 Savaş **), Mutlu (**) (Dk.68 Yusuf *), Gürçay (**), B.Hasan (****), Milivoyev (***), Erhan (**)
GOLLER: Dk.4 ve 37 Ali Balkaya, Dk.15 Ümit, Dk.23, 67 ve 77 B.Hasan, Dk.86 Mustafa
KAÇAN PENALTI: Dk.44 Cengiz (Z.Burnu)
4. dakikada Ali Balkaya'nın golüyle yenik duruma düşen Denizlispor, 15'te Ümit'le eşitliği sağladı. 23. dakikada B.Hasan, Denizli'nin ikinci golünü attı. 37'de yine Ali Balkaya skoru eşitledi: 2-2. 67 ve 77'de B.Hasan'la skoru 4-2'ye taşıyan Denizli, 86'da Mustafa'nın golüne engel olamadı: 4-3.

Adanaspor: 2 - Denizlispor: 1

 


Adanaspor: 2 - Denizlispor: 1



Birinci Süper Lig'de Adana spor, sahasında Denizlispor'u 2–1 yenerek haftalar sonra galibiyetle tanıştı. İlk yarısı 1-1 eşitlikle sona eren maçın gollerini 29. dakikada İlyas, 34. dakikada Cafer ve 82. dakikada Necati (penaltıdan) attı.

İLK YARI

6. dakikada Cafer, taşıdığı topu Necati'ye aktardı. Necati bekletmeden vurdu, ancak kaleci Heinen topu kurtardı.

7. dakikada Adanaspor atak geliştirdi. Ali Asım'ın pasında topla buluşan Necati'nin şutunda, top az farkla auta çıktı.

23. dakikada Adanaspor serbest atış kazandı. Bu atışı Pachola kullandı, Ali Asım yükselerek kafasını vurdu, top kale direğinin üstünden auta çıktı.

25. dakikada Denizlispor atağında Ali Tandoğan, ceza alanına girdi, topa vurdu. Top auta çıktı.

29. dakikada Denizlispor'un etkili atakları dikkati çekti. Özgür, ceza alanı içine girdi ve topu rahat pozisyonda bulunan İlyas'a aktardı. İlyas, bekletmeden topa vurarak takımını öne geçirdi: 1-0.

34. dakikada Adanaspor'un geliştirdiği atakta, Volkan'ın pasıyla buluşan Cafer, düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golünü attı: 1-1.

45. dakikada Denizlispor kalecisi Heinen'nin yaptığı hatadan dolayı Adanaspor, ceza alanı içinde serbest atış kazandı. Serbest atışı Volkan, Güngör'e pas olarak verdi. Güngör, sert vurdu, topu savunma uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Adanaspor'un kazandığı serbest atışı ceza sahası dışından kullanan Pachola, topu az farkla auta attı.

59. dakikada Denizlispor'dan Bencik, yerini Ersen Martin'e (x) bıraktı. Adanaspor'dan da Ali Asım çıktı, yerine Gökmen (xx) oyuna alındı.

67. dakikada Denizlispor'un savunma oyuncularından Kratochvil, ceza sahası içinde gole giden Cafer'i düşürdü. Adanaspor'un penaltı itirazları durumu değiştirmedi.

68. dakikada Denizlispor'dan Kabat'ın yerine Serhat (x), Adanaspor'dan da Timko'nun yerine Lalik oyuna alındı.

72. dakikada Pachola'ya sert giren Serhat, sarı kart gördü.

75. dakikada Denizlispor'dan Serhat, yerini Mustafa'ya bıraktı.

79. dakikada Ersen Martin ile Timur birbirlerine sert müdahale edince sakatlandılar. Bu sırada Ersen Martin, kendini sakinleştirmek isteyen Adanasporlu Güngör'ü itince sarı kart gördü.

82. dakikada Pachola'nın sağ kanattan taşıdığı topla buluşan Necati ceza sahası içinde vurdu. Denizlispor'dan Bülent topu elle düzeltince hakem Orhan Erdemir penaltı verdi. Necati kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımının 2-1 galip duruma gelmesini sağladı.

88. dakikada hırçın oynayan ve rakiplerine vuran Bülent, sarı kartgördü.

89. dakikada Necati yerini İlker'e (?) bıraktı.

Adanaspor, karşılaşmayı 2-1 kazanan taraf oldu. Karşılaşmadan sonra uzun süre sahada kalan turuncu-beyazlı futbolcular, taraftarlarla halay çektiler.
Posted by Picasa

Karaman'a saldırı



Adanasporlu taraftarlar, Kocaelispor'u çalıştıran eski teknik direktörlerinin üzerine yürüyüp, dövmek istediler. Polis, olayı büyümeden önledi.
Kocaelispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Adana'da sözlü saldırıya uğradı. Adanasporlu taraftarlar, eski teknik direktörleri Hikmet Karaman'a saldırarak, dövmek istediler. Bir grup taraftar, önceki gün Mersin'de konaklayan ve karşılaşma için Adana'ya gelen Kocaelispor kafilesine, 5 Ocak Stadı girişinde saldırıda bulundu.
ADANA'YI SATTIN!
Hikmet Karaman aleyhine ‘‘Sahtekar Karaman’’, ‘‘Yalancı Karaman’’, ‘‘Adana'yı sattın’’ şeklinde sloganlar atan taraftarları polis güçlükle önledi. İki hafta öncesine kadar Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Karaman'ın sözleşmesi sürerken, Kocaelispor Başkanı Sefa Sirmen'le görüşmesi, ardından da sözleşme imzalaması, Adanaspor camiasında tepkilere neden olmuştu.

Adanaspor'da Karaman'a öfke
Adanaspor'da geçtiğimiz hafta sözleşmesi feshedilen Hikmet Karaman gerginliği yaşanıyor. Turuncu beyazlı kulübün Genel Menajeri Şahabettin Yavuzer, dün Kocaelispor ile antrenmana çıkan Hikmet Karaman’ın suç işlediğini ve bunun cezasını çekeceğini söyledi.
Yavuzer, "Hikmet hocaya her konuda yetki vermiş ve destek olmuştuk. Beklenmediğimiz bu hareketleri hem kendisini, hem de kulübümüzü sıkıntıya soktu. Senaryolar üretti ve oynadı. Bizi de, medyayı da alet etti. Adanaspor’da sözleşmesi feshedilmeyen profesyonel bir antrenörün, gidip Kocaelispor ile antrenmana çıkmasını anlamış değiliz. Gazete haberleri, kasetleri, uçak biletleri gibi delilleri topladık. Bugün Futbol Federasyonu’na suç duyurusunda bulunacağız. Senaryolar yazdı ve oynadı, bunun cezasını çekecek“ dedi.

Boğa perişan: 6-1

İstanbulspor, sahasında konuk ettiği Adanaspor'dan yarım düzine gol yedi. Güney ekibinin gollerinden 5'ini Cenk atarken, diğerini Fuat kendi kalesine attı. Boğalar'ın tek golünü penaltıdan Engin kaydetti.
İSTANBULSPOR, sezonun ilk maçında hüsrana uğradı. Sahasında Adanaspor'la karşılaşan sarı siyahlı ekip, çok kötü bir futbol sergilediği maçı 6-1 kaybetti. Adanaspor'un kaydettiği 6 golün 5'inde imzası bulunan Cenk, ligin ilk haftasında gol krallığı koltuğuna oturdu: 6-1. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, 17. dakikada Cenk'in uzaktan attığı golle öne geçti. Aynı futbolcu 19. dakikada kafayla skoru 2-0'a taşıdı. İstanbulspor, 22. dakikada Engin'in penaltı golüyle ümitlendi. Ancak Cenk 35. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarının skorunu belirledi: 3-1.
İkinci yarıda da Cenk resitali vardı... 65. dakikada Fuat'ın ters vuruşunda top 4. kez İstanbulspor ağlarıyla buluştu. Sahanın yıldızı Cenk 77 ve 84. dakikalarda iki gol daha attı ve takımının sahadan farklı skorla galip ayrılmasını sağladı: 6-1.
STAT: Bayrampaşa
HAKEMLER: Sadık İlhan (***), Hakan Yavuz (***), Zeki Aksoy (***)
İSTANBULSPOR: Haluk (*) - Moura (*) (Dk.46 Murat Erdoğan *), Bekir (*), Alparslan (*) - Recep (*), Suat (*), Bülent Üçüncü (*), Engin (**), Petkov (*) - Mithat (*), Bushi (*)
ADANA: Scheuer (***) - Krilov (**), Hayati (***), Timur (***) - Atakan (**) (Dk.62 Etouke **), Kurtuluş (*) (Dk.36 Erbil *), Volkan (***) (Dk.86 Anıl), Ercan (***), Mutlu (***) - Ali (***), Cenk (****)
GOLLER: Dk. 17, 19, 35 (penaltı), 77 ve 84 Cenk, Dk.65 Fuat (kendi kalesine), (Adana), Dk.22 Engin (penaltı) (İstanbul)
SARI KARTLAR: Krilov, Volkan (Adana

Kupada yarı finalı şanssız kaybettik.

Türkiye Kupası yarı final maçlarının kuraları, çekildi; Denizlispor Beşiktaş ile ve Kocaelispor da Adanaspor ile eşleşti.


Türkiye Kupası yarı final maçları 6 Mart Çarşamba günü, ev sahibi takımların sahasında, tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak ve rakiplerini eleyen takımlar finale yükselecek. Kupada final maçı ise 3 Nisan Çarşamba günü, federasyon tarafından daha sonra belirlenecek kentte yapılacak.