Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

11 Ağustos 2009 Salı

Hey gidi Adana futbolu hey!

ÖMER ALTAY
Mart 1975... O yıllarda futbol coşkusunun dorukta olduğu birkaç ilden biri de Adana...
Özellikle Adanaspor, her sezona şampiyonluk parolasıyla başlıyor. Çukurova temsilcileri, şimdi olduğu gibi 2. Lig?in çeşitli kategorilerinde değil, 1. Lig?de mücadele ediyor. Ve fotoğraflarda bir Adana derbisi görülüyor. Şampiyonluğa oynayan Adanaspor?a en büyük çelmelerden birini 1-0?lık skorla Adana Demirspor atıyor. F.Bahçe?nin şampiyon olduğu sezonu Adanaspor dördüncü, Adana Demirspor da sekizinci tamamlıyor.

Ünlü futbolcularımız

Velkoviç.miliç.sabotiç.bora apaçi isa malik kayahan-ali Beykoz,Feyzullah ümit Altan eyup reşit çamur şevket Timuçin selahaddin Mustafa Ulucan Mustafa şentürk İsmail Ercan,Reşat,Adnan,darko,günay,özer,Vedat,Erhan,gani,mekik,Ahmet ziya,Nejat Nihat Nevzat,bakir,razık,murat yüksel,irfan
Faruk Karadağ aslen Adanalı beşiktaştan geldi Adanasporda iki yıl oynadıktan sonra tekrar beşiktaşa döndü.
Orhan kazik
Orhan yüksel:gençlerbirliğinden adanaspora transfer olmuşrtu.
Yener çokyaşar:iyi bir orta saha oyuncusuydu
Ylçın korkmazer:iyi bir sağbekti
Ali palalı Günay Köksal mestçi Peroviç Büyük Orhan Orhan kaynak Halis(Adanalı ona karayılan derdi)

Tufan (solbekimizdi 71-72 sezonunda ilk şampiyon olduğumuz pazuka gibi şutları vardı top bir insanın ayağına bu kadarmı yakışır diyebileceğimiz bir futbolcumuzdu.)
Yalçın korkmazer:iyi bir sağbekti
Kamyon Behçet Erdinç …
.Gani(kör gani diye lakab takmışlardı)
Malik(bir maçta bacak arası gol yediğinden dolayı kumbara malik diye hitab ederlerdi)
Halis (demirsporla olan bir maçımızda Demirsporlular küfür ettiler sahanın içinde ellerini yüzüne kapatarak dakikalarca ağlayan futbolcumuz akabinde hollandaya gitti bir daha geri dönmedi) Erhan kalecimizdi Mehmet dört
Oğuz Çetin Reşit Kaynak İsa Ertürk Kayhan Kaynak Nurettin Yıldız Orhan Kaynak Necati
Ateş,Altan Aksoy,Cem Şenyıdız,murat Şahin,Volkan Arslan,Timur Yanyalı,Fırat Aydın Ali Asım Baklaya
Malik, Nejat, K. Mustafa, Osman, Savaş (B. Mustafa), Özer Umdu (Nihat), Feyzullah Küçük, Bakir Şalak, Selahattin, Ahmet Kahraman, Kayhan Kaynak
Gani Kasım: Eski Adanalı futbolcu. İngiliz işgali altındayken Kıbrıs’a giden Adana karmasında yer aldı.
Murat Şahin Ercan Ünal Necati,Volkan,Güngör,Timur,Hayati,Ergin,İbrahimİlker Meszaros,M.Özatak,Mehmet Serkan Ali AsımAtilla,Gürhan,Volkan,,Gökmen
U.Korkut,Lalik

O benim babamdı.



Türk futbolu bir ulu çınarını kaybetti. Hayatını futbola adamış, inanılmaz çalışmalara imza atmış, Türk Futbolunun gelişmesi için gecesini gündüzünü birbirine katmış bir ulu çınar. Yaşam kadar ölümde hayatın bir gerçeği. Önemli olan “Gökkubbede Bir Hoş Sedadır”.
Adana’da tanıdım, rahmetli Gündüz Tekin Onay’ı. Adanaspor’a yeni transfer olmuş, büyük şehirde futbolun beşiği olan Adana’da ayakta kalmamın ana kaynağı olmuştu. Teknik Direktörümdü ve öylesine bir Adana sevgisi vardı ki, kendisini Adana’lı sanıyordum.
Bursa’ya transferim sonrası ilişkilerim hiç bitmemiş, aksine dostluğum ilerlemiş ailece görüşmeye devam ediyorduk.3 Yıllık Bursaspor futbol yaşantım sonrası transfer döneminde Denizlispor ile anlaştığını ve gelmemi istediğini söylediğinde hiç düşünmeden evet demiştim. Denizlide yaşadığımız bir yıl sonrasında Zoguldakspor ile anlaştım Zonguldakspor’dan sonra bir süre ayrı kaldık ve Gündüz Hocam Adanaspor ile yeniden anlaştığını ve gelmemi istediğini söyledi.
Adana’ya gel dediği anda bile ilk günlerdeki gibi hiç bir şey düşünmeden gittim. Sonrasında yaşımın ilerlemesi ve futbolun son demleri olması nedeniyle futbola teknik adam olarak hizmet etmeyi düşünmeye başladım. Bu süre içinde her zaman görüş alışverişinde bulunuyorduk ve bağımız hiç kopmadı. Aldığım her kararda onun adı vardı. Türk futbolunda onu kendime idol seçmiştim. O’nun yanında yürümeyi kendime ilke ediniyordum. Yaşamını Türk futboluna adayan biriydi Saygıdeğer Gündüz Tekin Onay.
İstanbul’dan Ankara istikametine her geçişinde mutlaka Bolu’da beraber oluyor, onu ağırlama onuru yaşardım. Eğer ben bugün Türk futbolu için bir şeyler yapabiliyorsam bunda Gündüz Tekin Onay’ın imzası vardır. Gündüz Hoca sadece futbolda değil güncel yaşamda da bana verdiği öğütler ile her zaman bir baba gibi yanımda idi. Benim yanlış yapmamam için bir büyüğüm, bir baba şefkati ve koruması ile hep desteğini aldım.
Kaybetmenin acısı ile neler yazılır bilemem ama içim acıyor. İnanın böylesi bir değeri zamansız kaybetmenin acısı en uç noktalarımda hissediyorum. Rahmetli derken bile ellerimin titrediği Saygıdeğer Gündüz Tekin Onay’ın Türk Futbolu içindeki boşluğunu doldurmamız çok zaman alacaktır ve zor olacaktır. Gündüz Hocama Allah’tan rahmet, ailesi, Türk Futboluna hizmet edenlere baş sağlığı diliyorum. Gündüz Hocam o kadar değerliydi ki benim için oğluma onun adını verdim. Batuhan Onay Beykoz. Nur içinde yatasın hocam, ismin ve oğulların yaşıyor. Senin bayrağını taşımaya çalışacağımızın sözünü veriyorum.
Ali beykoz.