Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

29 Ocak 2011 Cumartesi

Onay:Adanaspor’un Başarısı Gerçekten Övünülecek Bir Olaydır

Adanaspor’un Başarısı Gerçekten Övünülecek Bir Olaydır

Tamamlanmış bulunan 1980–81 Ligi’nin en belirgin özelliği Adanaspor’un 2. olması ve böylece UEFA kupası maçlarına katılma hakkını elde etmesidir.
   Türk futbolunun 3 büyüğü olarak yıllardır şampiyonluk ve Avrupa kupalarında oynama fırsatlarını aralarında paylaşan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ı bu yıl geride bırakarak Trabzonspor’un arkasından 2.olan Adanaspor’un bu başarısı gerçekten büyük ve her yönüyle övünülecek bir futbol olayıdır.
   Diğer kulüplerimize örnek olarak nitelikleri özden benimseyen Adanaspor’un bu atılımda başlıca etken saha içi ve saha dışı problemlerini futbolun deneyinden geçiş kurallarını ve geleneklerini içinde çözmesini ve her türlü davranışlardan kaçmasını bilmesidir…
   Eldeki kadroya güven besleyerek yalnız güçlendirilmesi gereken yerlere oyuncu almaya yönelik isabetli transfer politikası tam randıman vermiştir. Örneğin eski kulübünde bocalama devresini aşamayan Bora gerilmiş bir yay gibi Adanaspor’da ligin bir numaralı golcüsü olabilmiştir…
   Başarının bir başka nedeni ise güven ortamının yaratılması ve futbolcuların oyun planına iyi ıuyum göstermeleridir. Burada Malik’i, Şevket’i, Timuçin’i, Ahmet’i, Selahattin’i başarının öncüleri olarak belirtmek isteriz. Diğer futbolcularında ellerinden geldiği kadar yararlı olmaya çalıştıkları unutulmaz.
   Bu sevindirici tablonun gerçekleşmesinde kuşkususz yönetim kadrosunda yer alanların, dışaırdan büyük destek alanların ve teknik sorumluluğu taşıyanların kader birliği etmelerinin rolü büyüktür.Onun içindir ki,biz ayrım yapmadan bütürn Adanaspor camiasını  kutluyor ve aynı başarısının UEFA Kupası’nda da devam etmesini ve şansın kurada güleryüz göstermesini diliyoruz..

Gündüz Tekin Onay'a 1981'den sevgilerle.

Çok takım çalıştırdı…
Eleştirildi, kınandı…
Ama her zaman Türk futbolunun önde gelen adı oldu…
Şampiyon bir takım yaratamadı…
Futbolcu yetiştirdi…
Tesis kazandırdı…
Yıllardır alt yapı çalışmalarının bayrağını elinden bırakmadı…
İşte Zonguldak spor tesisleri…
İşte Adanaspor’un görkemli üniteleri…
Dıştan bakarsanız, çok alaturka görünür…
Elinde tesbihi, zaman zaman saldığı pala bıyıklarını…
Ama uygarlık ne elinde, ne de tesbihindedir…
Uygarlık, Gündüz Tekin Onay’ın kafasındadır…

Bu sözler 1981 yılında Gündüz hocamız için söylenmiş.
Kulübümüzün zor günler geçirdiği bir dönemde hem hocalık hem de başkanlık görevini üstlenmiş.
Kendisini Rahmetle anıyoruz.
Ayrıca Adanaturuncudur.com’da Uefa kupasıana katılmaya hak kazandığımızda Gündüz hoca’nın görüşlerini aktarmış.