Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

11 Temmuz 2010 Pazar

Miliç Türkçe konuşur.

Adanaspor 1988 1989 sezonu 1.





7. dakikada orta sahanın hemen yanında uğur topu prekazi’ye verdi. prekazi’de çok güzel bir pasla k.savaş’ı gördü. k.savaş’ın ceza alanı dışından attığı sert şut, her iki kale direğine bilardo topu gibi çarptıktan sonra onsekizin hemen dışında bekleyen tanju’nun önüne düştü. tanju’da topu düzeltip boş kaleye gönderdi. 1-0.

33. dakikada adanaspor orta sahasında, g.saraylı ismail topu kaptırınca adanasporlular için ani bir atak gelişti. osman ve orhan’ın beraberce geliştirdiği atakta top en son ali’nin önünde kaldı. vuruşunu kaleci hayrettin çeldi ama ortaya düşen topu ismail ve semih beraberce uzaklaştırmak isterken, ismail ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. 1-1.

ikinci yarının 47. dakikasında sağdan ortalanan topu kaleci nurettin tokatla uzaklaştırmak istedi fakat kısa vurduğu yumruk tanju’nun önüne düştü. tanju da hemen ortadaki mirsad’a çıkardı. mirsad’da sağ ayağının içiyle topu çatal tabir edilen yere gönderdi ve g.saray’ın 2. golünü attı. 2-1.

49. dakikada soldan prekazi topu son çizgiden ceza alanına ortaladı. gelen topu adanasporlu futbolcular ayakla uzaklaştırmak istedi fakat gerilerden gelen ve tam ceza yayı üzerinde topu önünde bulan ismail, sağ ayağıyla attığı sert şutunu adanaspor kalecisi nurettin ancak kalesinde görebildi. 3-1.

67. dakikada g.saray takımı sağdan bir korner atışı kullandı. arif’in ceza alanına ortaladığı topu cüneyt kafayla tanju’nun önüne düşürdü. topu göğsünde düzelten tanju sağ ayağıyla sert vurdu ve durumu 4-1 yaptı.

68. dakikada adanaspor kalecisi nurettin’in uzun degajını iyi takip eden osman, kaleci hayrettin’le başbaşa kaldı. hayrettin’in sağından geçmek isteyen osman’ı kaleci yere düşürünce hakem hasan ceylan penaltı noktasını gösterdi. atışı kullanan osman kaleciyi ve topu ayrı ayrı köşelere gönderdi. 4-2.

69. dakikada sağdan gelişen atakta topu k.savaş korner çizgisine yakın bir yerden ortaladı. ortaladığı topun gelişine kafayı vuran tanju g.saray’ın beşinci golünü attı. 5-2.

sürekli sağ kanadı kullanan g.saray, 78. dakikada yine sağdan bir atak geliştirdi. sağdan ceza alanına giren arif’i düşürdüler. hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. atışı kullanan tanju, topu sağ ayağıyla kalecinin soluna gönderdi. 6-2.

g.saray yine sağdan geliştirdiği atakta gelen topa tanju kafayla kalecinin soluna göndermek istedi, fakat kaleci topu çeldi ama ortada kalan topa en son mirsad dokundu ve g.saray’ın 7. golünü attı. 7-2.

adanaspor’un gelişen ender ataklarından birinde ercan topu orhan’a verdi. orhan’da soldan hücuma katılan ali’nin önüne topu attı. ali, kaleci hayrettin’i de çalımladıktan sonra topu filelere gönderdi ve maçın skorunu tayin etti.

g.saray: 7 – adanaspor: 3

macanıları.com


kahramanmaraşspor'un 1. ligdeki :
* ikinci mağlubiyeti
* deplasmandaki ilk maçı
* deplasmandaki ilk gol yediği maç
* deplasmanda mağlubiyet aldığı ilk maç.
maçtan bir gün sonra yayınlanan gazetede maçla ilgili şu cümleler yer alıyor;

hava parçalı bulutlu... ısı 30 derece civarında... maçı izleyen 7808 biletli kişi gişelere 24 milyon 598 bin lira bırakarak izledi...
macanıları.com