Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

1 Ekim 2009 Perşembe

Oğuz ile Aykut'un Adana resti!

İstanbulspor yönetiminin, kardeş kulüp Adanaspor'a verdiğini açıkladığı iki yıldız "Turuncu-Beyazlı takıma gitmeyiz" dediler. Menacer Adnan Sezgin'in de görevi bırakma aşamasına geldiği belirtildi
İSTABULSPOR yönetim Kurulu'nun, Adanaspor'a verdiğini açıkladığı Aykut Kocaman ile Oğuz Çetin, Turuncu-Beyazlı ekibe gitmeyeceklerini söylediler.

Sarı-Siyahlı yöneticilerin, Oğuz ve Aykut'un Adanaspor ile sözleşme imzalayacaklarını söylemesine rağmen, Aykut dün Ataköy Tesisleri'nde Adanaspor'a gitmeme kararı aldığını açıkladı.

Golcü futbolcu, "Kararım kesin ve net. Adanaspor'a imza atmayacağım" dedi.

Aile düzenini bozmamak için İstanbul dışına çıkmak istemediğini kaydeden Aykut "Bu karar, kesinlikle Adanaspor ve Adana şehriyle ilgili değil. Ben onlara gideceğim diye bir şey söylemedim. Menacer Adnan Sezgin'e Adana'ya gitmek istemediğimi bildirdim" diye konuştu.

Aykut, takım arkadaşı Oğuz'un da kendisiyle aynı görüşü paylaştığını belirterek "Söylediklerim aynen Oğuz için de geçerlidir. İstanbul dışında bir takımda oynamak istemiyoruz. Artık bu konuda fazla birşey konuşmaya gerek yok" açıklamasını yaptı.

Oğuz ile Aykut'un bu beklenmedik kararı Adana şehrinde büyük üzüntü yarattı. Havaalanına akın eden Turuncu-Beyazlı taraftarlar hüsrana uğradılar..

Cem Uzan'ın kardeşi olan ve Adanaspor Kulübü Başkanlığı'nı yürüten Hakan Uzan ise Oğuz ile Aykut'u iknaya çalıştıklarını söyledi..

Bu arada İstanbulspor Kulübü menaceri Adnan Sezgin'in de görevi bırakma aşamasına geldiği öğrenildi. Uzan'ın görevi bırakması, İstanbulspor'un sahipsiz kalması Sezgin'i istifa noktasına getirdi.
Sabah gaztesi arşivinden.
PERŞEMBE 05 KASIM 1998

Eskişehir maçı ile gelen şampiyonkuktan önceki takımların durumu,

Evinde Eskişehir'i ağırlayacak olan Adana ile Zeytin deplasmanına çıkacak Denizli, Birinci Lig vizesi alabilmek için mücadele edecekler

İKİNCİ Lig'de dananın kuyruğu kopuyor. Adana-Eskişehir ve Zeytinburnu-Denizli maçlarının ardından, Erzurum'dan sonra Birinci Lig'e yükselecek ikinci takım da bugün belli olacak. Son maçlar öncesinde aynı puana sahip olan iki ekipten Denizlispor, Adanaspor'a oranla (+1) daha iyi averaja sahip. İki takım da rakiplerinin yenmenin yanı sıra farklı bir skora imza atarak, ikinci sırayı elde etmeye çalışacaklar. 17.00'deki karşılaşmalarda evinde iddiasız rakibi Eskişehir'i konuk edecek olan Adanaspor daha rahat görünüyor. Denizlispor'un işi ise biraz daha zor. Çünkü Yeşil-Siyahlı ekibin deplasmanda karşılaşacağı Zeytinburnu da ilk 5'e girerek, terfi müsabakalarına katılmak amacında. Zeytin'in bu nedenle mutlaka galibiyete ihtiyacı var. İlk 5'e girmeye çalışan bir diğer takım ise Sakaryaspor... Yeşil-Siyahlılar da bugün saat 17.00'de sahasında terfi maçlarına kalmayı daha önceden garantileyen Ankara B.Şehir Belediyesi ile karşılaşacak. Zeytin-Denizli maçı berabere biterse, 3 puan alması halinde Sakarya ilk 5'e girecek. Gruptaki diğer maç ise 15.30'da Elazığ ile Sarıyer arasında..
Tarih: 17-05-1998
http://arsiv.sabah.com.tr/1998/05/17/S04.html
sabah gazresi arşivinden.

Hıncal uluçtan cem uzana Adanaspor hakkında bir çift söz.

Kararan lacivert!..

Cem Uzan'a "Bunca parayı seyircisi olmayan İstanbulspor yerine, her hafta 30 bin seyircisi hazır Adanaspor'a yatırsaydın, şimdiye Türkiye beşinci büyüğü kazanmıştı" dedim.
Seyircisiz sahasız İstanbulspor'a yapılan bunca yatırım, harika bir stadı ve de harika bir seyircisi olan Adanaspor'a yapılsaydı, Adana bir sporcu beşiği Çukurova hinterlandı ile bu ülkenin beşinci büyüğü olarak adını yazmıştı bugün.

"İstanbulspor'un seyircisi olacak, hem de fena halde olacak" dedi bana.. "İnşallah" diye omuz silktim, inanmadan.. Meğer Sevgili Uzan'ın bir bildiği varmış..

Değerli Yazı İşleri Müdürüm Ergun Babahan, "Zafer de ben de bu yıl İstanbulsporluyuz" dedi.

Önüne gelen Fener'i yenmeye başlayınca, sarının yanındaki lacivert kararmaya başlamış anlaşılan.

Şaka bir yana, bugün ben de İstanbulsporluyum.. UEFA'ya bir takım daha yollamak, ne muhteşem olacak, Türkiye için.. Hem de adı "İstanbul" olan!..

Yolunuz açık olsun çocuklar!..
Adanaspor!..

Adanaspor gene yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiği birinci ligi kaçırmak üzere..

Harika bir stad.. Bunca taraftar.. Bunca emek.. Bunca yatırım.. Ama Türkiye'nin futbolcu üretim yörelerinden Adana, çok layık ve de çok hasret olduğu birinci lige bir türlü gelemiyor..

Bunun en büyük günahı kulübün yönetiminde gibi geliyor bana..

Geçen yıl, birinci ligde oynama hakkı penaltılarla elden gidince Teknik Direktör Ümit Kayıhan ile konuşmuştum.

"Ayrılacak mısın" dedim..

"Düşünmüyorum" dedi.. "Niye başarılı olamadığımızı biliyorum çünkü.. Paralı askerlerle savaş kazanılmaz. Bir rapor hazırladım.. Seneye para değil, forma için koşacaklardan oluşan bir takım yapacağız.."

Kayıhan, Adanaspor'un dörtte üçünü değiştirmeyi düşünüyordu..

Rapor yönetime verildi..

Karar!..

Takım kaldı.. Kayıhan gitti..

İşte bu yıl da birinci lig gidiyor!..

Sbah gaztesi arşivinden.
...............................
Sporcular, klübün yolcularıdır.

Hancı, taraftardır.. Klubü klüp yapan da, büyük yapan da taraftardır.

İstanbulspor 300 kişiye oynadığı sürece, Oğuz 3 değil 33 yıl İstanbulspor'da oynasa, İstanbulsporlu olamaz.. Hala "En güzel sarı, en güzel lacivert Filli boyada" der.

Oysa Fenerbahçe Stadı'nı geçin, Anadolu'nun herhangi bir kentinde, deplasmanda gördüğü aklına sığmayan manzara, o bu ülkenin her stadındaki taraftar yoğunluğu ve coşkusu Dimas'ı, dilini bile bilmediği ülkede iki günde Fenerli yapar!..

Dünyanın dört bir yanından, 22 ayrı adam toplayın, Fenerbahçe'ye getirin.. İyi bir hoca ile, sıkıntılar en fazla yarım sezon sürer.

Oysa seyircisi, taraftarı olmayan İstanbulspor dökülen bütün milyon dolara, verilen onca emeğe, kurulan o en çağdaş düzene rağmen yıllar da geçse "İstanbulspor" olamaz. İstanbul Karması olarak kalır.

Futbolcuyu motive eden, onu takıma ısındıran, ona takım ruhu veren tribündeki taraftardır. Bu olmadıkça, takım olunmaz, karma olunur.

Cem Uzan sonunda yanlışını anladı, abesle iştigalden vazgeçti. Şimdi Rumeli Holding Adanaspor'a dönmüş görünüyor.

Harika bir stad. Harika bir seyirci var Adana'da..

İstanbulspor'a verilenin yarısı buraya ayrılsın, iki sezon sonra görün Adana'yı!..
Bu yazıda değişik bir tarihte kaleme alınmış.