Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

14 Ekim 2009 Çarşamba

Adanaspor posteri.

1)M.ulucan-2)İrfan-3)Murat-4)Osman-5)Nejat-)6-Sanırım Kayhan-7 Bakir-8)Ümit-9)?10)Razık 11)Özer.

Kayhan Kaynak'ımızın Fenerbahçe formasıyla gollerinden bir kaç tanesi.


14.10.1960 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu.1973 yılında Adanaspor yıldızlar takımında futbola başlayan Çukurova'da yılın sporcusu seçilen Kayhan KAYNAK 1976 yılında genç milli takım formasını ilk defa sırtında taşımıştır.1978 yılında Adanaspor A takım kadrosuna dahil edilen yılın sporcusu Adanaspor A takımıyla ilk defa İstanbul'da Fenerbahçe'ye karşı oynamıştır.Kayhan yalnız Çukurova'da değil Galatasaray ve Fenerbahçe'ninde gözdesi olmuştur.
Ancak 1985 yılında Fenerbahçe'ye transfer olarak başarılı bir sezon geçirmiştir,uzaktan attığı sert şutlarla ve Ali Sami Yen stadyumunda Galatasaray'a 42.dk'da attığı güzel kafa golüyle Fenerbahçe'lilerin gönlüne taht kurmuştur.A milli takım formasıda giymiş olan futbolcu sırası ile Konyaspor,Eskişehirspor,Aydınspor,Adana Demirspor formalarını başarı ile taşımıştır.1994 yılında Adana Demirspor forması altında futbola ve hayata veda etti....

Giresun nostaljisi,

Yasi 45 in uzerinde olanlar hatirlar belki. 1971 yilinda 2.Lig de gruplarinda Sampiyon olan Adanaspor ve Giresunspor statu geregi Ankara da 2.Lig sampiyonluk maci oynamisti. 1 hafta ya da 15 gun sonra oynanan 2. ve 3. Lig sampiyonluk maci ki Adanaspor ve Izmir Denizgucu arasinda yine Ankarada oynanan maca babam ile birlikte gitmistik ama bu maca gitmemistik.Radyodan dinlemek zorunda kaldik maci.Tam detaylarini hatirlamiyorum ama ya macin ya da uzatmalarin son dakikalarinda Giresun bir gol atip one gecmisti. Tabii biz Adanasporlular radyo basinda yikildik, belki de radyo basindan uzaklastim. Spikerin bir daha Gooooolllll diye bagirmasi ile radyoya adeta kulagimi yapistiricasina ne olup bittigini anlamaya calisiyordum.Bir gol daha mi yedik acaba diye meraklandim. Ama isin asli farkli imis. Son dakikalarda atilan golun sevnci ile Giresunspor kalecisi arkadaslarini kutlamak icin kalesinden bir hayli uzaklasmis ve geri donmek icinde bir caba harcamamis olacak ki, santra vurusunda Milic topu hemen kendisine atilmasini istemis ve orta sahadan yolladigi fuze ile Giresun kalecisinin ne oldugunu anlamasina firsat vermeden topu filelerle bulusturmus. Bir sevinc, bir gozyasi anlatmak mumkun degil. O an radyo basinda bulunan herkesin de benimle ayn duygularda oldugunu tahmin etmek cokta abarti olmasa gerek.Sonucta Giresunu sanirim uzun gecen penalti vuruslari ile yenip 2.Lig Sampiyonluk kupasini da aldik. Bu unutamadigim anilardan bir tanesi belki de en onemlisidir.

Mahir Alev.