Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Çizgi Komedisi.

 

Çizgi komedisi

Turuncu beyazlı takımın eski teknik direktörü Bahri Kaya'nın küçülttüğü 5 Ocak Stadı'nın saha ölçülerini yeni patron Yılmaz Vural normal haline getirdi. Ancak Hakan Keleş'in golünde oyuncular eski çizgiye dikkat edince, topu ağlarında gördüler.

ADANA 5 Ocak Stadı'nda son yılların en ilginç olaylar dizisi önceki gün oynanan Adanaspor-A.Gücü maçında yaşandı. Ligin sıkıntılı takımlarından Adanaspor, zorlu A.Gücü maçı öncesi eski teknik direktörü Bahri Kaya'nın 4 çizgiden de yaklaşık birer metre daralttırdığı sahayı, yeni teknik direktör Yılmaz Vural normal ölçülerine getirdi.

3 taç el değiştirdi

Ne olduysa bundan sonra oldu. Turuncu beyazlılar, karşılaşmanın ilk dakikalarında başlayarak tam 3 kez sahanın içinden taç atışı atıp topun rakibe geçmesine olanak tanıdı. Herkeste şaşkınlık yaratan çizgi farklılığı ikinci gol sonrası büyük tartışmalara neden oldu. A.Gücülü Simao'nun sol taraftan sıfıra inerek, yaptığı oratada oyuncular yine çizgi aldatmacasıyla yüz yüze kaldı.

Dışarıdan döndü!

Topun dışarıdan döndüğünü iddia eden kaleci Murat ve savunma oyuncuları, Hakan Keleş'in arka direkte attığı ikinci golde, eski çizgiye daha dikkatli bakmanın kurbanı oldu. Böylelikle Adanaspor, çizgi kurbanı oldu. Bu arada sahanın eski çizgilerini de farkeden turuncu beyazlı taraftarlar, ‘‘Maç eğer daha önceki küçültülmüş sahada oynanmış olsaydı, top auta çıkmış olacak, gol de sayılmayacaktı'' demekten kendilerini alamadılar.
Adnan POYRAZ
Posted by Picasa

Nurettin yıldız.

Nurettin Yıldız
Daha önce de 1982-86 yılları arasında Fenerbahçe kalesini koruyan Nurettin Yıldız, Fenerbahçe kalecisi Toni Schumacher'in zamansız hastalanması nedeniyle Adanaspor'dan devre arasında transfer edilmiştir. Futbolu bıraktıktan sonra A Milli Takımda yardımcı teknik adamlık yapan Yıldız, Mustafa Denizli ile birlikte 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'de şampiyonluk sevinci de yaşamıştır.

Arıza teknik direktör.

 

Arıza Teknik Direktörler #3; Gheorghe Mulţescu

Türk futbolu kurtarıcısını hep yurt dışında aradı. Almanlar, Brezilyalılar ve İngilizler derken sıra 90'lı yıllarla birlikte Romenlere geldi. Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'a transfer oluşuna kadar pek de dişe dokunur olmayan Romenler, Türk futboluna konuk oldu.

İşte o dişe dokunmayan Romenlerin en ilginci 1993 senesiyle birlikte Türkiye'ye adım atan Gheorghe Mulţescu'ydu. Türkçe'ye Gigi Multescu olarak devşirilen Romen teknik adam, teknik direktörlük hayatının 3. yılında Samsunspor'un başına geçti.

Multescu'nun pek de parlak olmayan teknik direktörlük kariyerinin en iyi günleri Samsunspor'da geçti. Bogdan Stelea gibi Romenlerin en ünlü kalecisini bir yıllığına dahi olsa Samsun'a getirmeyi başaran Gigi, bir Samsun efsanesi olan Daniel Timofte'yi de transfer eden isimdi.

Fakat Multescu, transfer ettiklerinden ziyade etmedikleriyle gündeme oturdu; Hollandalı ünlü golcü Jimmy Floyd Hasselbaink'i Samsun'a kadar getirtip beğenmeyen Multescu, Finlandiya'nın Litmanen'le birlikte en ünlü futbolcusu Sami Hyypia'yı da Samsun'a getirmiş fakat fiziki yetersizliği yüzünden transfere onay vermemişti.

Samsunspor'da 3 yıl görev yaptıktan sonra 2000 yılına kadar sırasıyla Kayserispor, Adanaspor ve Ankaragücü'nde görev yapan Gigi, 2002'ye yani Gaziantepspor'un başına geçene kadar Romanya'da görev yaptı.

2002'de Gaziantepspor'un başına geçen Multescu, 2003'te Türkiye'deki ilk göz ağrısı Samsunspor'a geldi fakat eski başarısının kenarından bile geçemedi. Bu da efsaneler, efsane oldukları takıma ikinci gelişlerinde kaybederler kuralının bir diğer örneği oldu.

2007-2008 sezonunun başında kısa bir süre için Kahramanmaraşspor'un başına geçen Gigi, Türk vatandaşlığına kabul edilmeyince istifa etmek zorunda kaldı ve Türkiye defterini şimdilik kapatmış oldu.

Multescu'dan Türkiye'ye kalanlar ise 4 büyüklerle oynadığı her maçtan sonra yaptığı "biz anadolu takım, hep biz eziliyor... şok yazık şok" cümlesi oldu. Gigi'nin şimdiki durağı Romanya 2. lig takımlarından FC Progresul Bucureşti. Siz onu 1994-2007 dönemlerindeki ismi, F.C. National Bucharest adıyla da hatırlayabilirsiniz.
Posted by Picasa

Not:Bizde Adanasporda çalışırken takım bir türlü dikiş tutturamıyordu.
Bizlerde çiçek yaptırıp çeaşa takımın antramanını izlemek ve moral vermek için gitmiştik.
Dede ve ekibide gelmişti.
Takım çeaşa geldi futbolcular otobüsten inerken güller verildi tek tek futbolculara.
Arakasından meşaleler yakıldı futbolcular antraman sahasına girdiler.
Bekliyoruz antraman başlıyacak bir türlü antraman başlamıyor.
İçerde neler oluyor bir açıklama bekliyoruz Şahabeddin yavuzer sahanın ortasında elinde telefon bir yerlere rapaor veriyor.
Anlamaya çalışıyoruz olup bitenleri.
Derken Ali asım yaklaşıyor yanımıza hoca istifa etti şok oluyoruz.
Neden istifa etti.?
Biz taraftarlar takım kötü giderken böylesi bir desteğimiz yanlış anlaşılıyor arıza teknik adam tarafından.
Sanki bizler arızaya hakaret etmişiz takıma verdiğimiz destek dolayısıyla.
Takım malupken bu hareketi yapmamalıymışız.
Sorarım takımı linç etmeyemi gelmeliydik protosto etmeyemi gelmeliydik.
Biz bize yakışanı yaptık bence.
İyi günde kötü günde turuncu beyaz renklere her zaman destek olmak için ordaydık.
Sonuç arıza istifasını geri aldı antraman başladı.