Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Serkan kırıntılı'nın ilginç hikayesi.



Ünlü Türk teknik adamın 7 yıl önce Adanaspor’u çalıştırırken genç takım kalecisi Serkan Kırıntılı’ya, Ramazan ayında 100 mark fitre verdiği ortaya çıktı. Serkan "O zamanlar annem ve babam çalışmıyordu. Aldığım o 100 markı hemen anneme verdim" dedi.

HALEN Ankaragücü’nü çalıştıran Hikmet Karaman’ın, Fatih Terim tarafından A Milli Takıma çağrılan Serkan Kırıntılı’ya, 7 yıl önce Ramazan ayı içerisinde 100 mark fitre verdiği ortaya çıktı. 1999-2000 sezonunda Adanaspor’da görev yapan Karaman’ın, yardımcısı Ahmet Ziya Yüce’nin önerisi üzerine bu fitreyi verdiği saptandı.

Yüce’nin, Karaman’a, "Genç takımda yetenekli bir kaleci var. Ama çok gariban. Fitre olarak dağıtmam için bana verdiğin 2 bin markın, 1900 markını dağıttım. Geriye 100 mark kaldı. Onu da o kaleciye verelim" teklifi üzerine bu ilginç olayın gerçekleştiği belirlendi. Karaman’ın bu olayı unuttuğunu göz önünde bulunduran Yüce, geçen ay İtalya ile oynanan A milli maç öncesi Karaman’ı arayarak, "Yıllardır bugünü bekliyordum. Fitre verdiğimiz futbolcu, A milli takıma çağrıldı" dedi.

Ağlatan telefon

Yüce’nin bu sözleri sonrası hüngür hüngür ağlamaya başlayan ve "Heyecandan konuşamayacağım. Beni 5 dakika sonra ara" diyen Karaman, "İnanılmaz bir olay. Aradan 7 yıl geçti. Sevaplar ve günahlar gizli kalır, ama bu olayın gizli kalmasında bir sakınca yok. Elinden tuttuğumuz bir kardeşimizin, A milli takıma çağrılması beni inanılmaz heyecanlandırdı ve mutlu etti" diye konuştu. Karaman ayrıca, "Her Müslüman gibi, ben de fitremi, zekatımı veriyorum. O Ramazan ayında da Ahmet hocaya dağıtması için 2 bin mark vermiştim. Adanalı olan ve insanları çok iyi tanıyan Ahmet hoca, bir gün yanıma gelerek ’Genç takımda yetenekli bir kaleci var. Ama biraz gariban. Kalan son 100 markı da ona verelim’ dedi. Ben de seve seve kabul ettim. Bu çocuk, daha sonra Seyhan Oteli’ne geldi. Ben de 100 markı verdim. Tabii aradan yıllar geçti. Unuttum. Serkan o zamanlar ufacık bir çocuktu. Yolumuz geçen sezon A.Gücü’nde kesiştiğinde de bana bir şey söylemedi. Terim’in milli takım kadrosunu açıklaması sonrası olay, ortaya çıktı. Ahmet Ziya hocanın, ’Yıllardır bugünü bekliyordum. Fitre verdiğimiz o çocuk, A milli takıma çağrıldı’ demesini ömrüm boyunca unutamayacağım. Çok mutluyum" ifadesi kullandı.

Çok küçüktüm

Bu sezon gösterdiği üstün performans ile dikkatleri üzerinde toplayan Serkan Kırıntılı ise, "O zamanlar çok küçüktüm. Annem ve babam çalışmıyordu. Fakirdik. Bir gün Ahmet Ziya hoca geldi ve Hikmet hocanın bana 100 mark vereceğini söyledi. Seyhan Oteli’ne gittim. Hikmet hocanın elinden 100 markı aldım. Bu parayı hemen anneme götürdüm. Haliyle ailece çok sevindik. Parayı, yememize içmemize harcadık. Hikmet hocaya şükran borçluyum. Bugünlere gelmemi kendisine borçluyum. Ayrıca beni yetiştiren Ahmet Ziya hocanın iyiliğini de ömrüm boyunca unutmayacağım" dedi.

Al senin olsun.



Krilov, Jardel'i fomasından çekiştirince, Brezilyalı formasını çıkardı, ‘‘Çok sevdin galiba. Al istediğin forma olsun’’ dedi.
Tutmakta zorlandı
Adanasporlu Krilov, G.Saray'ın Brezilyalı golcüsü Jardel'i marke etmekle görevlendirilmişti. Bulgar futbolcu, tutmakta zorlandığı Jardel'in formasından çekiştirip durdurmaya çalışınca Brezilyalı isyan etti. Jardel ilk yarının bitiminde Krilov'un yanına geldi, formasını çıkarttı, ‘‘Çok sevdin galiba. Sürekli çekiştiriyorsun. Al istediğin forma olsun’’ dedi.
Galatasaray golü yedikten sonra Adanaspor kalesine yüklenmeye başladı. Bir pozisyonda Hagi soldan ortaladı. Jardel ve Ümit topu seyredince, Rumen yıldız, ‘‘Uyanık olun. Topu seyretmeyin’’ diyerek ikiliyi uyardı. Hagi, Emre Belözoğlu'nu da uyarınca, genç futbolcu, ‘‘Sen ne diyorsun’’ diyerek Rumen futbolcuya çıkıştı.