Facebook sayfamızı ziyaret ediniz.

Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

15 Nisan 2010 Perşembe

Adanaspor 1981 1982 sezonu 5

1981 1982 Takım posteri.



son haftada şampiyonun belli olduğu maçlara bir örnektir;

1981-82 sezonu: o unutulmaz eskişehir maçı...

şampiyon beşiktaş

trabzon fırtınasının ligi esir aldığı yıllar. bordo-mavililerin şenol, turgay, necati, cemil'li efsane trabzonspor'u bitime 5 hafta kala liderdi. 30. haftayı trabzonspor bay geçti. beşiktaş o hafta bolu deplasmanında 1-1 berabere kalarak averajla liderliğe oturdu. sonraki hafta trabzon eskişehirspor'a deplasmanda 0-0'lık skorla takıldı. beşiktaş sakarya ve ardından deplasmanda göztepe'yi 2-0'la geçerek 33. haftada istanbul'da oynanacak trabzon maçına 1 puan farkla önde girdi. 6 haziran'da inönü stadı'nda oynanan beşiktaş-trabzon maçı 0-0 sona erdi. beşiktaş'ın kadrosunda önceki sezonlarda trabzonspor'da forma giyen ali kemal, necdet ve mehmet ekşi de bulunuyordu. şampiyon son hafta belli olacaktı. beşiktaş ligde kalmak için kazanmak zorunda olan eskişehir ile deplasmanda karşılaşıyordu. beşiktaş'a şampiyonluk için galibiyet gerekliydi. beraberlik hâlinde ise trabzon sahasında adanaspor'u 5 farklı skorla yenerse şampiyon olacaktı. beşiktaş, maçın 31. dakikasında ziya'nın golüyle öne geçti. eskişehir bu gole 52. dakikada zafer ile cevap verdi. siyah-beyazlılar ali kemal'in pasında topla buluşan ziya'nın 76. dakikada attığı golle bir kez daha öne geçti. bu golden sonra eskişehir taraftarları olay çıkardı. karşılaşmanın hakemi talat tokat maçı tehir etti. müsabakayı hükmen 3-0 kazanan beşiktaş ligde 15 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. efsane eskişehirspor küme düştü. trabzonspor ise adanaspor'u ahmet'in golüyle ancak 1-0 yenebilmişti.

şampiyonun son hafta belirlendiği diğer haftalar;

sondan bir önceki haftada oynanan maçta beşiktaş ile trabzonspor istanbulda karşılaştı.bu maç öncesi beşiktaşın 41,trabzonspor ise 40 puandaydı.maç berabere bitince 42-41 gene beşiktaş önde oldu.son hafta beşiktaş 2-1 önde iken yarıda kalan bu maçta sonradan 3-0 hükmen galip ilan edilince şampiyon oldu.trabzonspor ise son hafta danasporu 1-0 yenmesine rağmen 1 puan farkla 2.oldu.



dönem gazetesinden;

sakaryaspor özellikle ikinci yarıda oynadığı güzel oyunla adanaspor'u 4-1 yendi. ilk yarısı golsüz kazanan maçın 46. dakikasında ahmet adanaspor'u 1-0 öne geçirdi. 64. dakikada şenol beraberliği sağladı. ömer 72. ve 77. dakikalarda durumu 3-1 yaptı. 88. dakikada sezai bir gol daha atınca sakaryaspor sahadan 4-1 galip ayrıldı.

maçı ali ihsan papatya yönetti. yardımcılıklarını halil cindemir ve koray kamahoğlu yaptı.



saat: 16.00'da başlayan maçta

gol;
1-0 dk. 66 ismail


dönem gazetesinden;

kendi sahasında sürekli puanlar kaybederek bir türlü rahatlayamayan kocaelispor dün de adanaspor ile golsüz berabere kaldı.

maçın orta hakemi erdoğan diyadin. yardımcıları birol uçankan ve nejat öztürk....
Yazılar macanıları.comdan alınmıştır.